Vzdržljivi industrijski žerjavi

Kaj je žerjav?

Žerjav je gradbeni stroj, ki deluje na principu škripca. Uporablja se za dviganje in spuščanje težkih predmetov. Napravo pa lahko uporabimo tudi za horizontalno premikanje tovora.
Prve žerjave so uporabljali že v stari Grčiji. Narejeni so bili iz lesa, vendar je les hitro zamenjalo železo in kasneje jeklo. Prva »moderna« dvigala je bilo možno izdelati s koncem industrijske revolucije.

 

 

Kje jih uporabljamo?

Kaj je žerjav?

Žerjave najpogosteje srečamo v tovorni industriji kjer se uporabljajo prav za to – nakladanje, razkladanje in premikanje tovora. Brez njih pa ne bi šlo niti v gradbeništvu, saj so nujno potrebni za dvigovanje in spuščanje težkih predmetov.
Obstaja ogromno vrst žerjavov in vsak od njih je namenjen točno določeni dejavnosti. Poznamo zelo majhne, pa vse do tistih, ki dvigujejo nekaj tonski tovor.
V našem podjetju vam ponujamo različne vrste žerjavov po ugodni ceni
V podjetju Nokran izdelujemo različne vrste žerjavov. Zelo popularen je pristaniški žerjav. Pristaniški žerjav je tip portalnega dvigala, ki ga uporabljamo za nakladanje in razkladanje kontejnerjev in tovornih ladij. Navadno so kontejnerski žerjavi nameščeni na železniške tire ter se s pomočjo njih premikajo po vsej dolžini ladje. Dvigala primejo zabojnik na štirih točkah – na vsakem od zgornjih robov in ga tako prestavijo. Modernejši pristaniški žerjavi nosijo okrog 120 ton. Ladje navadno uporabljajo več žerjavov, saj je tako nakladanje in razkladanje lažje in hitrejše.
Vas zanima nakup žerjava pa ne veste kam se obrniti? Mi smo pravi naslov za vas. Ponujamo vam različne vrste žerjavov po ugodni ceni. Zraven tega so dvigala kvalitetno izdelana in odporna na mehanske vplive. Pred nakupom dvigala vas lahko pripravimo tudi na delo z žerjavom, saj je potrebno biti usposobljen za upravljanje z njim.

 

 

Oglejte si cene žerjavov na naši spletni strani

Cene žerjavov si lahko ogledate na naši spletni strani. Povpraševanje nam lahko pošljete po e-pošti. Za dodatna vprašanja smo zmeraj na voljo tudi po telefonu. Telefonsko številko prav tako najdete zapisano na naši spletni strani. Zelo veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko z nami pogovorite in se na lastne oči prepričate o kakovosti izdelka, ki vam ga ponujamo. Ne pozabite povprašati tudi o cenah žerjavov. Ob prihodu v poslovalnico vas bo pričakala ekipa strokovnjakov, ki vam bo rade volje svetovala in vam pomagala k najracionalnejši izbiri nakupa za vas in vaše potrebe.